joi, 17 martie 2011

PLATA EDUCATORILOR SI INVATATORILOR

16.03.2011
Cinism sau suntem luati de prosti?
Educatorii şi învăţătorii, plătiţi din toamnă ca profesori pentru învăţământul preşcolar şi primar, Confirmarea a venit în această după-amiază de la Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, prezentă la Craiova, în cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10 (zece)“ click AICI.
Cei aflaţi în situaţia respectivă se întrebă de ce nu din 9 februarie 2011???
Asta pentru că în LEN art 248 spune "Absolventilor liceelor pedagogice, ai scolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor scoli echivalente, incadrati in invatamantul prescolar si primar, care, pana la intrarea in vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licenta, li se considera indeplinita conditia pentru ocuparea functiilor didactice de profesor pentru invatamantul prescolar, respectiv profesor pentru invatamantul primar.
Era poate nevoie de puţină decenţă din acest punct de vedere.
Până atunci ne vom vedea în instanţă şi cu această speţă şi sunt convins că vor fi corect plătiţi din 9 februarie 2011 nu "din toamnă".. Deoarece, se anunţă o toamnă târzie şi colegii aflaţi în această situaţie nu prea mai au rabdare şi nu acceptă să fie luaţi de proşti.
Şi sper să ajungă bugetul pentru anul acesta, pentru că în Botoşani şi Suceava nu ajung nici măcar pentru salariile din februarie 2011.
Şi mai sper că prin dispariţia celor 3500 de norme din 1 septembrie 2011 să se compensează plata altora...asta în condiţiile în care din 1 ianarie 2010 până la 1 noiembrie 2010 au fost deja reduse 17700 de posturi în învăţământ.
Iar dacă tot vorbesc oficialii din MECTS de propria lor lege ar fi cazul să spună profesorilor dacă din 1 septembrie 2011 sau din 9 februarie 2011 se aplică
Art 263 alin
(4) Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate, in conditiile prezentei legi, de profesorii pentru invatamantul primar de la grupa sau clasa respectiva, in cadrul activitatilor postului, daca fac dovada calificarii prin diploma de studii ori prin certificatul de competenta. Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate si de profesori cu studii superioare de specialitate, fiind incluse in norma acestora, sau prin plata cu ora, in cazul in care profesorii pentru invatamantul primar de la grupa ori clasa respectiva nu fac dovada calificarii prin diploma de studii sau prin certificatul de competenta.
sau
(5) Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate, in conditiile prezentei legi, de profesorii pentru invatamantul primar de la clasa respectiva, daca fac dovada calificarii prin diploma de studii sau prin certificatul de competenta si sunt remunerate prin plata cu ora. Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate si de profesori cu studii superioare de specialitate, fiind incluse in norma acestora, sau prin plata cu ora.
Dar sunt convins pe parcursul lecturării şi înţelegerii legii se vor lămuri cât de "perfectă" este această lege.

Publicat de LIVIU MARIAN POP la 3/16/2011 Etichete: cugetari proprii
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog! Distribuiţi pe Twitter Distribuiţi pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu